Vloeren

 

Een vloer is een belangrijk punt van uw woning, daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Vind u het belangrijk dat de vloer stil is of juist dat de vloer slijtvast is. Allemaal dingen om rekening mee te houden bij het zoeken van de juiste vloer. Bij Rodeo Wonen helpen we u graag om een goede keuze te maken en advieseren we u waar nodig.  

 

Laminaat

Een laminaat vloer is makkeijk schoon en netjes te houden. Het laminaat kan goed samen met vloerverwarming en/of -koeling, in combinatie met de juiste ondervloer. Het laminaat behoud jaar na jaar de orginele kleur als ze worden blootgesteld aan normale niveaus van (zon)licht. 


PVC

Een PVC-vloer is een harde vloer en daardoor zeer sterk, waterafstotend, onderhoudsvriendelijk en geluid en warmte isolerend. Het PVC is nauwelijks te onderscheiden van het natuurlijk hout en steen. Op een PVC-vloer kan echt geleefd worden door de slijtvaste toplaag. Een PVC-vloer wordt direct op de vlakke ondervloer gelijmd of verwerkt, waardoor weerkaatsing van het geluid terug de kamer in, wordt voorkomen. 


Vinyl

Vinylvloeren zijn zacht en verend dus heel comfortabel en stil. Een vinylvloer is ideaal voor vloerverwaring en/of -koeling. Het vinyl wordt direct op de ondervloer verlijmd of verwerkt. 


Hout

Hout is een natuurproduct, hierin zijn verschillende houtsoorten. De houtenvloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden bijvoorbeeld in visgraat. Het hout kan bewerkt worden met verschillende bewerkingen, zoals gerookt. Een houtenvloer kan geolied of gelakt worden in een kleur naar keuze. 


Marmoleum

Marmoleum is een natuur product, het marmoleum is gemaakt van lijnzaadolie, hars, houtmeel, ecologische pigmenten, kalk en jute. Het marmoleum is een duurzaam product, bij het maken van het marmoleum wordt veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Het marmoleum heeft een natuurlijke uitstraling en is in veel verschillende kleuren leverbaar. Dit onderscheid het marmoleum van alle andere vloeren. 


Tapijt

Tapijt is een veelzijdige vloer, het tapijt is er in oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Ook kan het tapijt in elke patron of in elke combinatie gelegd worden. Tapijt is goed voor een beter binnenklimaat, het tapijt houdt namelijk stof vast. De stofdeeltjes dwarrelen daarna ook niet meer op, deze worden vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. 

Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Dat tapijt astma zou veroorzaken is een misvatting. Vele onderzoeken tonen aan dat er geen verband is tussen astma en tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de binnenlucht boven tapijt schoner is. U ademt dus minder zwevend stof in! Tapijt werkt ook warmte isolerend.


Trapbekleding

Vaak wordt in huis niet veel aandacht besteed aan de trap. Terwijl dit een belangrijk punt is in huis, hier loop je vaak overheen. Een trap is in de meeste gevallen ontzettend gehorig en wordt veel gebruikt. Op de trap kunnen alle vloeren, bijvoorbeeld PVC, tapijt of laminaat.