vloeren

bij Rodeo Wonen helpen we u graag en zoeken we naar de vloer die precies bij u past!

Stille vloeren of slijtvaste vloeren?

 Een vloer is een belangrijk punt in uw woning, daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Wat vind ik belangrijk aan een vloer? Een stille vloer of juist een slijtvaste vloer. 

Zo zijn er allerlei dingen om rekening mee te houden bij een zoektocht naar een nieuwe vloer. Bij Rodeo Wonen helpen we u graag om een goede keuze te maken en advies te geven over wat het beste bij u past.

Tapijt

Tapijt is een veelzijdige vloer, zo is tapijt verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Met het tapijt kan u veel kanten op, zo kan het tapijt op patroon gelegd worden of in combinatie met verschillende kleuren.

Tapijt werkt isolerend waardoor het ook nog eens aangenaam aandoet. Bekende merken zoals Parade, Bonaparte en Desso hebben een scala aan mogelijkheden binnen hun collectie tapijt. 

Klassieke tapijtkwaliteiten die al jaren in de collectie zitten en moderne toevoegingen, die goed passen bij de trends van het moment.  

Wist u dat tapijt bijdraagt aan een beter binnenklimaat? Het tapijt houdt namelijk het stof vast, de stofdeeltjes worden vastgehouden door het tapijt tot de eerst volgende stofzuig beurt. Zo is tapijt ideaal voor mensen met een stofallergie of astma. Dit, omdat het tapijt de stof vasthoud en je dus geen losse stofdeeltjes in ademend.

Laminaat

Een laminaatvloer kennen we allemaal wel. Wel is er in de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van laminaat. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden en dessins. Een laminaatvloer is een onderhoudsarme vloer, regelmatig even stofzuigen en af en toe dweilen meer hoeft u niet te doen. Een laminaatvloer kan goed gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Dit kan in combinatie met een speciale warmte geleidende ondervloer.

Wist u dat we tegenwoordig ook laminaatvloeren die bestand zijn tegen water? Bijvoorbeeld de laminaatvloeren van Quick-Step met een HydroSeal. Dit houdt in dat de laminaatvloer in veer en groef behandeld is met een HydroSeal, waardoor het water op de vloer blijft liggen en het er niet onder trekt. Zo kan je dus ook een laminaatvloer in uw badkamer leggen.

PVC

Een PVC-vloer valt net als een laminaatvloer onder de noemer harde vloeren. Een PVC-vloer is een onderhoudsarme vloer, regelmatig even stofzuigen en af en toe dweilen, meer hoeft u niet te doen. Door de slijtvaste toplaag op het PVC kan er op deze vloeren echt geleefd worden. Een PVC-vloer wordt ook veel toegepaste in winkels en restaurants. De dessins binnen het PVC zijn nauwelijks nog te onderscheiden van het natuurlijke hout en steen.

De PVC-vloer kennen we in twee verschillende soorten, de Dryback variant, deze wordt rechtstreeks op de geëgaliseerde ondervloer verlijmd. En het Click-PVC, dit is een PVC-vloer die geclickt wordt net als een laminaatvloer. Een PVC-vloer kan goed gelegd worden in combinatie met vloerverwarming, zowel bij de Dryback als de Click PVC.  

Merken binnen de PVC-vloeren zijn Quick-Step, TFD Floors, Moduleo, Cotap en nog veel meer!

Laminaat

Een vinyl-vloer kennen we allemaal wel, vroeger ook wel bekend als ‘zeil’. De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van de vinyl-vloeren. Zo hebben we tegenwoordig zelfs vinyl-vloeren die project geschikt zijn en in bijvoorbeeld een winkel of restaurant gelegd kunnen worden. Door de sterke toplaag die op verschillende vinyl-vloeren zitten, is het een een slijtvaste vloer. Net als bij het laminaat en PVC is een vinyl-vloer een onderhoudsarme vloer, regelmatig even stofzuigen en af en toe dweilen meer hoeft u niet te doen.

Binnen het vinyl kennen we veel verschillende dessins, zoals hout, beton en kleurrijke tegeltjes. De vinyl-vloeren zitten op een rol van 400cm (of 200/300cm) breed, net als het tapijt. De vinyl-vloeren kunnen los gelegd worden, op een ondervloer of verlijmd worden op de ondervloer. Per situatie is het verschillende. De vinyl-vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Merken van de vinyl-vloeren zijn Interfloor, Novilon en nog meer!

Marmoleum

Een marmoleum-vloer is wel bekend van de ziekenhuizen en scholen. Maar tegenwoordig passen we de marmoleum-vloeren ook steeds meer toe in woonkamers en bovenverdiepingen.

Een marmoleum-vloer is een natuurlijk en duurzaam product. Het marmoleum is gemaakt van lijnzaadolie, hars, houtmeel, ecologische pigmenten en kalk, de rug van het marmoleum is van jute. Tijdens het maken van het marmoleum wordt er gebruik gemaakt van duurzame en zoveel mogelijk gerecyclede materialen.

Het marmoleum heeft een natuurlijke uitstraling en is leverbaar in veel verschillende kleuren en dessins. Dit onderscheid het marmoleum van alle andere vloeren. Met het marmoleum kan je veel kanten op, bijvoorbeeld twee verschillende kleuren toepassen in een ruimte. Het marmoleum ligt op rollen van 200cm breed en kan verlijmd worden op de ondervloer of op een ondervloer gelegd worden.

Wij verkopen de marmoleum-vloeren van Forbo.

Houten vloeren

Een houten vloer is net als het marmoleum een natuurproduct en daarom duurzaam. Met de houten vloeren kan u veel kanten op. Zo wordt het hout geselecteerd in verschillende groepen, hout met veel noesten en hout met zo min mogelijk noesten.

Het hout kan hierna gelakt of geolied worden in gewenste kleur. Voordat de vloer geolied of gelakt wordt kunnen er nog verschillende bewerkingen uitgevoerd worden op de planken. Zoals verouderen, roken en noem het allemaal maar op.  Wij verkopen de houten vloeren van Floormade.

Vloerkleden

Vloerkleden zien we steeds meer voorbij komen in de interieurs. Bij Rodeo Wonen verkopen we zowel standaard maten als karpetten op maat. Met de vloerkleden kan je veel verschillende kanten op, doormiddel van de randafwerking, de maat en de vorm.